Dabur. Amla hair oil

Product:Amla hair oil
Beoordeling Sterren:

Het bedrijf Dabur is in 1884 opgericht in Calcutta. De producten zijn gebaseerd op traditionele geneeskunde uit het oude oosten, genaamd Ayurveda. Het is het meest erkende merk in India. De meeste ingrediënten die zijn gebruikt om natuurlijke oliën te maken zijn geinspireerd op de filosofie uit het Oosten. Geen wonder dat haaroliën van Dabur zo populair zijn.

Amla Hair Oil is zeker benoemenswaardig.

Dabur-Amla-hair-oil

OMSCHRIJVING:

Amla Hair Oil is een originele Indiase haarolie en wordt al eeuwen gebruikt door vrouwen uit die regio. Het is recentelijk uitgebreid buiten India en is al snel een wereldwijde hit geworden. Het bevat het extract van het Phyllanthus emblicafruit, ook vaak “Indische kruisbes” genoemd, of gewoon amla.

Amla Phyllanthus Emblica Fruitextract) is al eeuwen bekend en wordt gewillig gebruikt door Indiase vrouwen in de verzorging van hun lange, dikke, sterke haar. Na regelmatig gebruik is de hoofdhuid gezond, de wortels gevoed en sterk, het haar glanzend en de puntjes niet gespleten. Amla stimuleert de haargroei omdat het direct werkt in de haarcellen en -follikels. Daarbij verhoogt het de kracht, verbetert het flexibiliteit. Het vertraagt de verouderingsprocessen van het haar en verbetert de kleur. Het haar wordt dikker en elastischer. Bovendien merk je dat de borstel minder haren bevat.

Het product Dabur bevat ook andere oliën bovenop het bekende Phyllanthus Emblica Fruitextract.

 • Raapzaadolie (Oleum Rapae) beschermt broos haar en vergemakkelijkt kammen. Beschermt het haar, waarvan de eigenaar houdt van drogen en stijlen. Vooral geschikt voor hoog poreus haar. Het bevat verjongend vitamine E en een verscheidenheid van mineralen die een juiste hydratatie van het haar ondersteunen en broosheid en uitval voorkomen.
 • Palmolie Elaeis guineensis Olie) – ideaal voor volwassen haar en extreem slechte conditie. Het zal zelfs voor zich droog haar zorgen. Daarbij heeft een hoog gehalte aan antioxidanten.
 • Zoete amandelolie (Prunus Amygdalus Dulcis Olie) – is rijk aan vitamines van de jeugd zoals: A en E. Het vertraagt het verouderingsproces, beschermt het haar tegen waterverlies uit de cellen. Geeft glans en helpt om zelfs heel droog haar te regenereren.
 • Rozemarijnolie (Oleum rosmarini officinalis) – werkt op droog en beschadigd haar en op vettig haar. Het heeft een waardevolle eigenschap, die de beschermengel van schoon haar kan worden genoemd. Het laat geen vervuiling uit de omgeving toe in de binnenste delen. Bacteriën, stof en vuil worden weggehouden van het haar en de hoofdhuid.

De rijkheid van kostbare oliën bepaalt de prestige. De aanwezigheid van paraffine dat de haarcellen verstopt lijkt negatief te zijn.

Deze olie in het bijzonder heeft een groene kleur en de consistentie is waterig. 100 ml van het product gaat niet lang mee, vooral bij lang haar. Het zit in een recht flesje, afgedekt met een eenvoudige plastic flesdop. Daarom is het aanbrengen op het haar niet gemakkelijk, vanwege de consistentie en de manier van aanbrengen. Een grote hoeveelheid van het product morst nu eenmaal.

De geur van de olie werkt helaas niet in zijn voordeel. De olie heeft een sterke heur, die niet lijkt op een plant of fruit. Veel internetgebruikers vergelijken het met de geur van motteballen, schoonmaakmiddelen en toiletreinigers. Daarom kan het een probleem worden om het langer dan twee uur op het haar te houden.

DOEL:

De olie is geschikt voor alle haartypes, maar vooral voor vrouwen met extreem beschadigd haar dat directe regeneratie nodig heeft. Vanwege de geur is het geen populaire keuze voor mensen die laag poreus haar hebben en alleen een goede bescherming willen bieden. Veel internetgebruikers noemen het de “ultieme redding” in de nutteloze strijd voor regeneratie en schoonheid van het haar.

AANWIJZINGEN:

Breng een kleine hoeveelheid van de olie aan op de vingertoppen en masseer het zachtjes 5 tot 10 minuten lang in de hoofdhuid. De beste resultaten zullen worden bereikt nadat je het minimaal twee uur op het haar hebt laten zitten onder een warme handdoek.

VOORDELEN:

 • spectaculaire effecten dankzij het amla-olie-extract
 • de effecten van amla worden verbeterd door andere oliën
 • bezwaart het haar niet
 • getest en aanbevolen door vrouwen wereldwijd

NADELEN:

 • onaangename geur
 • moeilijk aan te brengen
 • niet efficient