KATIVA Argan Oil – 4 Oils

Product:Argan Oil, 4 Oils, Intensive Hair Oil
Beoordeling Sterren:

Kativa is onderdeel van een goed bekend en welvarend bedrijf – Starbrands. Het is een van de meest populaire bedrijven uit Peru. Het is opgericht door Cesar Davilla, meer dan 17 jaar geleden. Producten die hij promoot worden gedistribueerd over meer dan 35 landen ter wereld. Haarverzorging is essentieel in zo’n warm en ietwat tropisch klimaat.

Geen wonder dat Kativa Argan Oil, 4 Oils, Intensive Hair Oil heeft gelanceerd.

KATIVA-Argan-Oil-4-Oils-Intensive-Hair-Oil

OMSCHRIJVING:

Kativa Argan Oil biedt ons haar vier goed passende verzorgende en voedende ingrediënten. De belangrijkste is arganolie (Argania Spinosa Pitolie) – al eeuwen gewaardeerd om zijn versterkende en hydraterende eigenschappen. Het is rijk aan vitamine E, ee natuurlijke antioxidant. Het helpt om vrije radicalen tegen te gaan en vertraagt de veroudering van het haar. Bovendien geeft het sterk regenererende eigenschappen en glans. Arganolie beschermt de lokken uitstekend tegen mechanische behandelingen (scheuren, terugkammen, fohnen, stijlen) en schadelijke invloeden uit de omgeving.

Het serum bevat ook vlaszaadolie (Linum Usitattissimumextract) wat regeneratieve eigenschappen biedt. Het zal ook zorgen voor droge en beschadigde haarpuntjes. Verder hydrateert het, geeft het flans en helpt het om de haarvezels opnieuw op te bouwen.

Sesamolie (Sezamum Indicum Zaadolie) – versterkt haarherstel; vergelijkbaar met arganolie, het bevat een grote hoeveelheid vitamine E. Bovendien biedt het een diversiteit aan groep-B-vitamines. Het tekort daarnaan kan broosheid en haaruitval veroorzaken en zij nemen deel aan het haargroeiproces. Mineralen (magnesium, calcium, fosfor, eiwit) in de olie zijn verantwoordelijk voor het hydrateren van het haar, broosheid voorkomen, haaruitval en gespleten puntjes.

Kativa-olie is verrijkt met keratine, wat de haarstructuur opnieuw opbouwt, versterkt en volume toevoegt. Het haar wordt sterk en veerkrachtig.

Kativa Oil bevat veel arganolie, maar erg weinig lijnzaadolie en sesamextract. Bovendien bevat het serum paraffine, wat de talgklieren kan stimuleren om overtollig talg te produceren, waardoor het haar vettig wordt. Vrouwen wiens haar de neiging heeft om vettig te worden, moeten Kativa-olie uitsluitend voor de haarpuntjes gebruiken. Bovendien bevat de olie zonnebrand wat bescherming tegen zonnestralen zal bieden.

De olie is ontworpen om het haar te beschermen en het te voorzien van zachtheid en glans – het vervult deze taak uitstekend. Arganolie bevat ook veel siliconen. Gelukkig zijn het alleen veilige en vluchtige siliconen. Het is hun taak om te verzorgen, het haar glad te maken en te beschermen tegen hoge temperaturen. Een van de siliconen verbetert de structuur van zelfs het meest beschadigde haar.

De olie fascineert met zijn geur – prachtig en langdurig.

Het flesje heeft een inhoud van 60 ml. De olie heeft een mediumdensiteit, wordt gemakkelijk aangebracht op het haar en is vrij doeltreffend. Het gaat 2-3 maanden mee.

In plaats van een pomp, heeft het flesje een “drukken-en-tillen-kurk” – de applicatie is heel gemakkelijk. Echter, de restje van de olie blijven op de bodem en het is moeilijk om dit uit het flesje te halen.

Het goede nieuws is dat Kativa-olie vrij is van schadelijke zouten en sulfaten – SLES. Het is een groot voordeel omdat deze sterke en schuimende reinigingsmiddelen allergische reacties kunnen veroorzaken en de hoofdhuid kunnen irriteren.

DOEL:

De taak van de olie is het haar voorzien van bescherming, kracht en glans. Het is ontworpen voor alle haartypes. Echter, in het geval van vettig haar, moet het met mate worden gebruikt: alleen aanbrengen op de puntjes of de lengte, ongeveer 10-15 minuten voor het wassen. Het zal geweldig zijn als toevoeging aan een behandeling met natuurlijke oliën.

AANWIJZINGEN:

Wrijf de olie in de handen (1-2 druppels) en breng het aan op droog of vochtig haar. Niet uitspoelen.

Vrouwen met vettig haar kunnen het 10-15 minuten voor het wassen aanbrengen. Het alleen aanbrengen op de haarpuntjes (droog of vochtig) is ook een goed idee.

VOORDELEN:

  • grote hoeveelheid arganolie verrijkt met de werking van twee extra oliën
  • doeltreffend
  • mooie geur
  • sulfaatvrij
  • bevat vloeibaar keratine
  • natuurlijk zonnebrand

NADELEN:

  • de kurk in het flesje maakt het doseren moeilijker
  • kan vettig haar bezwaren
  • bevat paraffine